DXPE NXVINKY

3. 10. 2023

Nikotinové sáčky v práci. Budete efektivnější?

Odpověď na tuto otázku není úplně easy. Ale když se podíváme na srovnání užívání nikotinových sáčků a kouření v pracovní době, už dostává odpověď reálnější obrysy. Má to hned několik výhod, ze kterých budete těžit vy i váš zaměstnavatel.

Odpověď na tuto otázku není úplně easy. Ale když se podíváme na srovnání užívání nikotinových sáčků a kouření v pracovní době, už dostává odpověď reálnější obrysy. Má to hned několik výhod, ze kterých budete těžit vy i váš zaměstnavatel. 

Nikotin stimuluje. To je, oč tu běží

Když pomineme absťák, který máte, když si nikotin nedodáte, hovoříme o stimulujících účincích nikotinu, které prokazatelně má. Ve chvíli, kdy svému tělu dodáte dávku nikotinu, můžete pocítit hned několik zásadních věcí, které ovlivní vaše smysly. Zvýší se vám koncentrace, zrychlí tep, sníží počet omylů nebo zrychlí reakční doba. A taky byste měli vědět, že nikotin pomáhá zlepšovat dlouhodobé vizuální vnímání. 

Ale nic není černobílé. Nikotin je na druhé straně silně návykový a nedoporučujeme nikomu s ním začínat. Naopak pokud například kouříte cigarety, jsou nikotinové sáčky ideální alternativou, která v sobě skrývá celou řadu výhod, o kterých si řekneme ještě níže. 

Takže oproti cigaretám se dá z užívání nikotinových sáčků ve stavu k efektivitě v práci oproti kouření vytřískat maximum. 

Práce a cigarety k sobě moc nejdou

Kouření a práce nejsou moc dobří kamarádi. Možná tak někde na stavbě. Ve chvíli, kdy se blíží vaše chuť na další dávku nikotinu, ztrácíte koncentraci a na nic se nesoustředíte. Pokud je vaším nešvarem kouření, musíte si udělat pauzu, někam dojít, tam si dát cígo a pak zase vesele do práce. Pár takových cigaretových pauz vám může dát dohromady přes hodinu denně. A přes hodinu denně vás zaměstnavatel, platí za to, že kouříte. Pro vás možná fajn, ale pro něho úplně ne. 

A pokud byste cigaretovou pauzu vynechali, můžete se spolehnout na podrážděnost, pocení nebo třeba bolest hlavy. A to nechcete. Ale vše má řešení. 

Sáhněte po nikotinových sáčcích

Nikotinové sáčky v sobě oproti kouření skrývají celou řadu výhod. Ve chvíli, kdy se u vás blíží chuť na další dávku nikotinu, dáte si sáček. Nemusíte nikam chodit, nic pauzovat a kouřit někde třeba i potají. Zachovejte si důstojnost a šoupněte si pod ret sáček. Nepřijdete o koncentraci a ještě ji posílíte. 

Navíc můžete čerpat i z dalších výhod, jako například:

  • užívání sáčků je tak diskrétní, že tím nikoho neotravujete
  • ušetříte hromadu času, protože nemusíte nikam chodit
  • nikotinové sáčky neprodukují žádný dým ani zápach
  • je to podobné jako žvýkání žvýkaček, které je neškodné
  • navíc budete mít svěží dech

V neposlední řadě z toho bude těžit i váš zaměstnavatel, protože nebudete tak často mimo svou koncentraci. Takže co myslíte, pomohou vám nikotinové sáčky v efektivitě v práci?