DXPE NXVINKY

12. 10. 2023

Jak na užívání nikotinových sáčků v mrazu

Jde mráz a nikotinové sáčky dohromady? Moc ne. Co dělat, abyste si i během mrazivého počasí užili tu nejlepší kvalitu a chuť nikotinových sáčků? Co vlastně nikotinovým sáčkům vadí a jak je nejlépe skladovat? Pojďme na to.

Jde mráz a nikotinové sáčky dohromady? Moc ne. Co dělat, abyste si i během mrazivého počasí užili tu nejlepší kvalitu a chuť nikotinových sáčků? Co vlastně nikotinovým sáčkům vadí a jak je nejlépe skladovat? Pojďme na to.

Nikotinové sáčky a mráz

Určitě jste zaregistrovali, že nikotinové sáčky užívá řada hokejistů i dalších sportovců, mezi nimiž jsou určitě třeba i lyžaři. Co se může tedy stát, když vyrazíte s nikotinovými sáčky třeba na hory na lyže nebo na prkno? To je otázka.

Nejdříve si ale řekneme, co vlastně vadí nikotinovým sáčkům. Nikotinové sáčky moc nemají rády moc sucha (ztrácí se tím jejich vlhkost), moc tepla (opět se vysušují), ale ani mráz. Nejraději mají mírné vlhko a chlad. Můžete je skladovat třeba v lednici. Ale úplně v pohodě to dají v pokojové teplotě. 

Ale co když je venku fakt zima a vy chcete nerušeně užívat nikotinové sáčky? Ve chvíli, kdy je venku pod nulou, doporučujeme vám následující. Berte si ven pouze tolik sáčků, případně puků, kolik jste schopni po dobu pobytu venku spotřebovat. Dále je raději nechávejte v původním balení. Puk totiž slouží mimo jiné jako ochranný obal. Na mráz vyndavejte nikotinové sáčky jen po nezbytně nutnou dobu, tedy po dobu, kdy se chystáte užívat nový sáček. Když máte během pobytu venku nikotinové sáčky u sebe, doporučujeme je uchovávat v nějaké kapse co nejblíže k tělu pro co nejmenší kontakt s mrazem. 

Můžou nikotinové sáčky zmrznout? 

Ano. Nikotinové sáčky jsou při výrobě stříkány směsí s chutí a nikotinem. A tato tekutina v sáčku vám může zmrznout. Ve chvíli, kdy se to stane, raději sáčky neužívejte. Nechte je povolit v pokojové teplotě a pak je můžete užívat bez obav. Jen vám pak neručíme za jejich kvalitu a chuť. Doporučujeme je skladovat dle návodu, aby se jim nic nestalo. 

Jak užívat nikotinové sáčky v zimě

Nikotinové sáčky můžete samozřejmě užívat stejným způsobem jako během letních měsíců. Tady je krátký návod pro jistotu: 

  • otevřete puk a vyjmete sáček
  • vložte jej třeba pod horní ret a nechte působit
  • po zhruba půl hodince vyjměte sáček z úst a vyhoďte jej

Během užívání můžete sáček párkrát stisknout mezi zuby pro uvolnění více šťávy. Ale dávejte pozor, abyste sáček nerozkousli. V tomto případě jeho obsah co nejdříve vyplivněte a vypláchněte si ústa vodou. 

Co byste si měli odnést z tohoto článku

  • nikotinové sáčky v pohodě užívejte i v zimě
  • základem kvality a správné chuti je správné skladování
  • vhodné podmínky pro skladování nikotinových sáčků jsou chlad a mírné vlhko
  • největším problémem nikotinových sáčků je velké sucho, teplo a mráz
  • během pobytu v mrazu nechte sáčky v původním balení a uchovávejte je v kapse co nejblíže k tělu
  • sáčky vyjměte z puku jen po nezbytně dlouhou dobu
  • při zmrznutí sáčků je nechte povolit v pokojové teplotě